Слух в Lupa.bg: Каракачанов „скроил шапката“ на Радев в Естония?

Новини
13:30 - 21 Октомври 2020
7964
Слух в Lupa.bg: Каракачанов „скроил шапката“ на Радев в Естония?

Горещ слух по повод скандала с преждевременното прекратяване на визитата на президента Румен Радев в Естония се завъртя в социалните мрежи.

След разигралата се история с контакта на президента със заразения шеф на ВВС Димитър Петров и обвиненията към държавния глава, че не е информирал властите в Талин за това, политици-ветерани подхвърлиха версията: Няма кой друг, освен министърът на отбраната Красимир Каракачанов, или негов човек, да е подшушнал в нашето посолство или на представители на естонските власти, че президентът е контактувал със заразен с Ковид 19 и комуникацията с него е опасна.

Като причина за „активното мероприятие“, скроено на Радев, конспираторите сочат, че е желанието за спъване на президента в инициативата „Три морета“. Държавният трябваше да приеме домакинството на инициативата от естонската страна, т.е. догодина срещата да е в България. Заради информацията за контакта със заразен, президентът не присъства на официалната вечеря, посветена на ключовата тема.

Военният министър Красимир Каракачанов също бе на срещата срещата с пилотите в петък, където е бил и заразеният с коронавирус ген. Димитър Петров. Войводата съобщи, че се е самоизолирал в понеделник, след като е разбрал, че ръководителят на въздушната служба носи инфекцията. Вчера, вицепремиерът съобщи, че тестът му за коронавирус е отрицателен.

Във вторник вечерта, след като кацна на летище София, президентът Румен Радев заяви, че скандалът е активно мероприятие срещу него. Той заяви, че тестът му за коронавирус е отрицателен. Негативен резултат даде и изследването му след пристигането му в България.

Президентът иронично благодари на "доброжелателите", които са се загрижили за неговото здраве. Той обаче не обясни кога точно е научил, че генерал-майор Димитър Петров е положителен. 

Днес премиерът Борисов обясни, че е възложил на ДАНС и ДАР "да проверят кои са тези "доброжелатели", които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България".

По-рано Томислав Дончев обяви за абсурдно правителствен представител да е направил "активно мероприятие" на президента.