Служителка-хубавица открадна над 26 бона от куриерска фирма

Колегите на Моника от Козлодуй са потресени от постъпката й, цели 5 години била изряден служител

Новини
15:39 - 01 Юли 2019
6626
Служителка-хубавица открадна над 26 бона от куриерска фирма

Дългогодишна служителка в офис на голяма фирма за куриерски услуги в Козлодуй, спипана за кражба на голяма сума пари, получи пробация от съда. Моника Вълковска прие споразумение с прокуратурата и си призна, че е присвоила сумата от 26 545 лева. 28-годишната жена се разминала с леката присъда, тъй като до този момент не е осъждана за други престъпления.

Моника взела пари от касовата наличност на два пъти, става ясно от документите по делото. По-сериозната сума в размер на 24 295 лева тя е присвоила през месец ноември 2018 г. След това, в периода от 15 февруари до 14 март тази година, взела още 2 250 лева. Тогава обаче липсите били усетени и при ревизия на обекта е установена и предходната кражба. Шефовете на фирмата моментално сигнализирали в полицията. Хубавата Моника е била задържана за кратко, след което започнало делото.

С подписаното споразумение младата жена е наказана със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца с периодичност на подписване два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период. Споразумението е одобрено от съда и има тежест на влязла в сила присъда, като не подлежи на обжалване.

Моника Вълковска работи за фирмата повече от 5 години и до момента е била безупречна в изпълнението на задълженията си. Колегите й са потресени от дръзката кражба. Те признават, че нито за миг не са допускали, че слънчевата Моника е била способна на подобно нещо.