Смайваща наглост: Курортът „Албена“ - частна митница!

Заградиха с бариери ваканционното селище, прибират по 20 лева от турист за всяко преминаване с автомобил

Новини
07:12 - 06 Юли 2019
43054
Смайваща наглост: Курортът „Албена“ - частна митница!

Поредната нагла „иновация“, сътворена от самозабравилите се от алчност родни туристически босове е налице! Управата на ваканционното селище „Албена“ край Варна реши да превърне курорта в първата частна митница, събирайки по 20 лева вход за всяко влизане на автомобил на територията на комплекса.

За смайващото нахалство алармира бившия футболен съдия Детелин Баялцалиев, който отдъхва на Албена от няколко дни, но вече съжалява, че не е отпрашил на почивка към Гърция. Реферът разказа, че управата на курортния комплекс е поставила 2 бариери за коли и събира от всяко преминаващо возило между 10 и 20 лева. Таксата обаче не е еднократна, а важи само за едно преминаване.

Първата частна митница „Албена“ събира по 10 или 20 лева вход за всяко влизане и излизане на автомобил на територията на комплекса. На табелата изрично е уточнено – „1 преминаване"

„5 юли, 11:00 часа, Албена. Това са само няколко празни шезлонга с чадъри... Но има 2 бариери за коли. Такса за 1 преминаване 10 или 20 лв! Тоест, ако искаш да отидеш сутринта до Каварна, следобед до Варна, плащаш още 40 лв, или общо за деня 60лв. Ако не, стоиш затворен в Албена и плащаш само 20лева. А, честито. Да живее гръцкото море! Там няма бариери.... и съответстващите им такси“, възмути се Детелин Баялцалиев. Той разказа, че нито един автомобил не е допускан да влезе в курорта без да заплати таксата „еднократен вход“ – 10 лева за синя зона и 20 за зелена. „Забележете, че на всички тарифи пише 1 преминаване. Тук е уловката. Ако излезеш - плащаш отново!“, разкри рекетьорската схема на Албена именития страничен съдия от близкото минало.

Първата частна митница, събираща незаконно „вход“ за всеки преминаващ автомобил, без значение дали собственикът му отдъхва в хотел в Албена, или просто идва на плаж, обяснява пустеещите плажове във ваканционното селище. Преди дни тв водещата Цвета Кирилова публикува отчайващи снимки от курорта, на които се вижда безкрайно море от чадъри и шезлонги, но хора няма никакви.

Празния плаж на Албена, заснет от Детелин Баялцалиев на 5 юли