Смъртни заплахи в Англия

Фенове на Ливърпул скочиха на футболисти на Евертън заради контузията на Ван Дайк

Спорт
13:25 - 21 Октомври 2020
2268
Смъртни заплахи в Англия

Полицията в Ливърпул е започнала разследване на „смъртни заплахи“, изпратени към фтуболистите на Евертън Джордан Пикфорд и Ричарлисон след дербито срещу Ливърпул в събота.

И двамата футболисти извършиха сериозни нарушения в мача, вследствие на които две от звездите на Ливърпул Върджил Ван Дайк и Тиаго Алкантара пострадаха по време на равенството 2:2 на „Гудисън Парк“.

Само един от тях обаче бе изгонен от игра за своето нарушение и това е Ричарлисон. След края на мача някои от феновете на „червените“ не са сдържали своя гняв от случилото, като са отправили "смъртни заплахи" към двамата играчи, които в момента се занимава полицията в града. 

Нарушението на Пикфорд срещу Ван Дейк бе игнорирано от системата за видеоповторения ВАР, което дори сега, няколко дни след мача, остава една от най-обсъжданите теми във Висшата лига. Бразилският нападател Ричарлисон пък беше изгонен след агресивното си влизане срещу Тиаго към края на мача, в което полузащитникът бе ударен с коляно от стрелеца на домакините.

Всичко това предизвика гневна реакция на някои от привържениците на шампиона на Англия, които в социалните мрежи отпратиха множество обидни слова към двойката на Евертън, включително и смъртни заплахи.

В полицейско изявление се казва: "В момента разследваме редица обидни туитове, направени във връзка с двама футболисти на Евертън. Езикът, използван в туитовете, е напълно неприемлив и ние приемаме докладите изключително сериозно. Тези, които използват интернет, за да тормозят други, и които извършват престъпления като заплашване или извършване на престъпление от омраза, не са над закона.

Детективите правят разпити, за да идентифицират лицата, които са публикували туитовете и когато ние идентифицираме престъпниците, ще предприемем действия, за да може виновниците да понесат последствията си."