Смелите овни се държаха геройски срещу Ливърпул, Блекбърн шамароса Уест Хем

Спорт
11:15 - 10 Ноември 2022
1804
Смелите овни се държаха геройски срещу Ливърпул, Блекбърн шамароса Уест Хем

Ливърпул и Дарби Каунти завършиха 0:0 в редовното време на среща от 1/16-финалите в турнира Карабао Къп на „Анфийлд“. При изпълнението на дузпите Каомин Келъхър се отличи с три спасявания и така мърсисайдци победиха Дарби с 3:2 и продължава към фазата на осминафиналите.

Двубоят започна с натиск на мърсисайдци. Още в 15-ата минута Алекс Окслейд-Чембълрейн имаше възможност да открие резултата, след като стреля в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Джо Уайлдсмит.

До края на първото полувреме чистете положения липсваха, а играта се развиваше в средата на терена.

Макс Бърд си освободи пространство в наказателното поле на Ливърпул и шутира в 51-ата минута. Топката обаче премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата, пазена от Каомин Келъхър.

Харви Елиът бе адресатът на центриране в наказателното поле на Дарби Каунти в 82-ата минута и стреля с едно докосване. Стражът на „овните“ обаче се намеси по впечатляващ начин.

Роберто Фирмино имаше възможност да се превърне в големия герой за Ливърпел в 86-ата минута, но неговият удар с глава бе отразен от Джо Уайлдсмит.

Уест Хем и Блекбърн Роувърс завършиха 2:2 в редовното време. След изпълнение на 20 дузпи, отборът от Чемпиъншип победи елитния си съперник с 10:9. Анджело Огбона се оказа в ролята на грешник за „чуковете“, след като пропусна от бялата точка.

Джак Вейл даде ранен аванс на Блекбърн още в 6-ата минута след асистенция на Тайо Едун. Пабло Форналс успя да изравни в края на първото полувреме и така двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:1.

Михел Антонио осъществи пълния обрат, след като вкара в 78-ата минута, но Бен Бреретон Диас възстанови равенството две минути преди края на редовното време и така двата отбора завърши наравно. Според регламента започна директно изпълнение на 11-метрови наказателни удари.