Смях в залата: Обвиненията към Барса са... "предполагаема корупция"

Спорт
17:26 - 05 Септември 2023
2533
Смях в залата: Обвиненията към Барса са... "предполагаема корупция"

Испанското издание “Ел Конфиденциал” е достигнало до документи по делото “Негрира”, които показват, че съдията Хоакин Агире, който оглавява арбитражната комисия, е издал резолюция, която оценява доказателствата по случая като предполагаема “системна корупция”.

Преди дни “Ел Мундо” разкри и друг доклад от Националната гвардия, в който се посочва, че съдийската комисия в разглеждания период (2001-а - 2018-а година, в които от Барселона са изплатили над 7 милиона евро на бившия заместник шеф на съдийската комисия Хосе Мария Енрикес Негрейра) е действала в разрез със спортната етика и решенията не са били безпристрастни.

Изданията твърдят, че тепърва ще започне гражданско производство, което ще се съсредоточи върху самите плащания от страна на каталунците към Негрира и негови син Хосе Мария Енрикес. В допълнение, Хоакин Агире отхвърля представянето на Негреира като просто представител на фирма и настоява Националната гвардия да го разследва.

Всички тези решения означават, че не само Реал Мадрид, който вече заведе частно дело, но и всеки клуб от Ла Лига, който в този перион между 2001-а и 2018-а година се е изправят срещу Барселона, ще може да заведе частно дело като жертва на заговор.