Смяна на караула: Швьонтек отново се провали срещу Остапенко (ВИДЕО)

Полякинята сдаде титлата на US Open

Спорт
08:46 - 04 Септември 2023
2347
Смяна на караула: Швьонтек отново се провали срещу Остапенко (ВИДЕО)

Шампионката на US Open от миналата година Ига Швьонтек приключи защитата на титлата си още на 1/8-финалите на турнира. Полякинята отново не успя да победи черната си котка Йелена Остапенко и трябваше да си събере багажа от Ню Йорк.

Поставената под №1 в турнира тенисистка допусна обрат и загуби с 6:3, 3:6, 1:6 от съперничката си от Латвия. Това бе четвърто поражение на Швьонтек от Остапенко в четвъртия мач помежду им.

Двубоят започна с размяна на пробиви, като първо Остапенко измъкна подаването на съперничката си, но веднага допусна също да бъде пробита за 1:1. Последваха няколко гейма, в които всеки печелеше на свой сервис, преди в шестия Швьонтек да направи втори пробив, който се оказа и решаващ, за да измъкне след това и сета с 6:3.

Вторият сет обаче тръгна лошо за полякинята, която допусна ранен пробив и изоставане с 0:3. Тя успя да се събере и да върне пробива в седмия гейм, за да докара нещата до 3:4, но веднага след това допусна отново да бъде пробита и в крайна сметка Остапенко взе сета и изравни резултата в мача с 6:3 в своя полза.

В третия сет играта на Швьонтек тотално се разби и тя допусна да изостава с 0:5. 22-годишната тенисистка издрапа до един гейм за 1:5, пробивайки подаването на съперничката си, но в следващия гейм Остапенко довърши полякинята с нов пробив и оформи крайното 6:1 в своя полза, като така спечели и мача.

Така 26-годишната латвийка ще играе за пръв път в кариерата си на 1/4-финал на US Open. Там тя ще премери сили с Коко Гоф.