Снайперисти пазиха Италия срещу Израел, Франция иска мачът с евреите да е на "Парк де Пренс"

Окончателното решение на френските власти ще бъде взето в следващите дни

Топ
17:08 - 15 Октомври 2024
3430
Снайперисти пазиха Италия срещу Израел, Франция иска мачът с евреите да е на "Парк де Пренс"

Снощният мачът на Италия от Лигата на нациите срещу Израел се игра в нереална атмосфера. Мерките за сигурност бяха засилени, а за стадиона бяха продадени само 12 000 билета.

На покрива на стадиона в Удине пък бяха заснети дори двама снайперисти.

Кадри на снайперистите бяха показани на живо от Rai Sport, което предизвика възмущение в социалните мрежи в Италия.

"Адзурите" в крайна сметка победиха Израел с 4:1 благодарение на голове на Матео Ретеги, Давиде Фратези и Джовани Ди Лоренцо.

В същото време Франция обмисля да играе мача срещу Израел на 14 ноември на „Парк де Пренс“, вместо на „Стад дьо Франс“, от съображения за сигурност.

Двубоят от груповата фаза на Лигата на нациите първоначално беше насрочен за „Стад дьо Франс“ в Сен Дени, в покрайнините на Париж - дом на френските футболни и ръгби отбори.

Преди няколко дни се е състояла среща между различни френски органи, за да проучат възможността мачът да бъде преместен на „Парк де Пренс“, общинския стадион, където играе Пари Сен Жермен.

На фона на конфликта в Близкия изток френските власти вярват, че управлението на потока от тълпи и контролът за сигурност на достъпа до стадиона ще бъдат по-лесни на стадион „Парк де Пренс“.

Първо, поради разликата в капацитета (максимум 47 000 души на „Парк де Пренс“ в сравнение с 80 000 на „Стад дьо Франс“).

Националната дирекция за борба с хулиганството вярва, че е по-лесно да се гарантира сигурност в околностите на „Парк де Пренс“, в много богатия район на Porte de Saint Cloud, отколкото на „Стад дьо Франс“, тъй като Сен Дени - с големия си дял от населението с чуждестранен произход, може да приюти повече подкрепа за палестинската кауза и Ливан.

Съобщава се, че окончателното решение на френските власти ще бъде взето в следващите дни.

Във всеки случай за срещата е планирана пълна мобилизация. Срещата е от най-висок риск, за което френските сили за сигурност вече имат опит, след като защитаваха израелски отбори и спортисти по време на последните Олимпийски игри.