Снимка на деня: Вегхорст се разплака след гола си

Нидерландският национал на Ман Юнайтед не сдържа сълзите си под снега на "Олд Трафорд"

Топ
15:03 - 10 Март 2023
2575
Снимка на деня: Вегхорст се разплака след гола си

Нападателят на Ман Юнайтед Ваут Вегхорст изпадна в делириум и букет от емоции, които докоснаха сърцето на феновете на Червените дяволи, след като сложи край на головата суша. Той се разписа снощи за 4:1 срещу испанския Бетис в първия осминафинал за Лига Европа.

Емоционалният нидерландец трудно сдържаше сълзите си, тъй като не беше вкарвал за новия си клуб от 25 януари, но в края на мача показа хищнически инстинкти.

Вегхорст реагира най-бързо на спасяването на Клаудио Браво от първоначалния опит на Скот МакТоминей след добра игра отдясно на резервата Факундо Пелистри.

След това нападателят побягна към ъгловото флагче, за да празнува попадението, и скоро беше заобиколен от съотборниците си в Юнайтед, тъй като емоцията от прекратяването на головата му суша беше ясно видима за всички.

В 82-ата минута Вегхорст оформи крайното 4:1, за да завърши впечатляващото завръщане на отбора на Ерик тен Хаг, който нямаше търпение да прогони демоните от неделния разгром с 0:7 срещу Ливърпул.

За нидерландеца избликът на емоции може би отразяваше собствената му роля в това поражение, след като той беше принуден да обясни докосването си до емблемата на "Анфийлд" преди мача, след като беше порицан за действията си.

Сега, когато най-накрая се завърна сред голмайсторите, нидерландецът вероятно ще започне да играе още повече за Тен Хаг - както е правил във всеки мач, откакто се присъедини през януари, като следващото домакинство на Юнайтед е в неделя на борещия се за оцеляване във Висшата лига Саутхемптън.