Снимката от лунапарка в Сливен с хора без маски е фалшива

Събитията по Димитровден не бяха в ограничителния режим, отсече областният шеф

Новини
22:48 - 28 Октомври 2020
1834
Снимката от лунапарка в Сливен с хора без маски е фалшива

Скандална снимка от празника на Сливен – Димитровден, която бе публикувана в социалните мрежи, и на която се вижда, че на лунапарка има множество хора без маски е фалшива. Това обяви областния управител Чавдар Божурски, след като снимката стана обект на медийно внимание. 

Въпросната снимка вече е изтрита от Фейсбук, съобщи Божурски и разясни, че мероприятията по Димитровден в Сливен не са попадали в ограничителния режим на противоепидемичните мерки, които той разпореди със заповед в края на миналата седмица. Той даде допълни информацията за снимката. 

"В нея липсват необходимите метаданни, което от своя страна дава възможност за генериране на фалшиви новини. Цитирам специалисти, не съм специалист в тази посока".

Областния управител допълни, че няма еднозначен отговор дали е трябвало да бъде забранен развлекателния парк, който всяка година приема посетители за празника на града.

"Празникът бе едно от всички останали мероприятия, които в течение на тази пандемия се провеждаха и не се провеждаха, ги забранявахме или не ги забранявахме. Не можем да затворим всичко".