Сняг блокира цяла Бавария

Отложиха мач на Бундеслигата заради лошото време

Новини
13:03 - 02 Декември 2023
8129
Сняг блокира цяла Бавария

Снегът и поледиците предизвикаха масивни затруднения в обширни части на Южна Германия и най-вече в провинциите Бавария и Баден-Вюртемберг. Мачът между Байерн Мюнхен и Унион Берлин от 13-ия кръг на Бундеслигата бе отложен заради тежкия снеговалеж в Бавария и най-вече в Мюнхен и околността.

Зимното време доведе до отмяна на полети - 320 от 760 до момента, и спиране на влаковете, като към момента влизането и излизането от Мюнхен е изключително затруднено. Централната гара в Мюнхен също е блокирана от снежните маси, съобщи говорител на Дойче Бан. Железопътният транспорт в околностите на Мюнхен е временно прекратен. Спрени са влаковете и за Залцбург, Инсбрук, Нюрнберг, Щутгарт и Линдау. В Улм и Мюнхен се е наложило пътници да нощуват във влаковете.

По магистралите се образуваха огромни задръствания. Жителите на града бяха помолени да пътуват с колите си при крайна нужда. Градският транспорт също почти не работи. На места снежната покривка е между 20 и 50 сантиметра. От години не е валял толкова сняг. И в други части на Южна Германия обилните снеговалежи и поледици създадоха проблеми. В областта Алгой на провинция Баден Вюртемберг се очаква нова снежна покривка от 30-40 сантиметра. Според метеоролозите времето ще остане мразовито и снежно.