Сняг и виелици в цялата страна

АПИ предупреждава шофьорите за повишено внимание

Новини
09:06 - 05 Февруари 2023
6316
Сняг и виелици в цялата страна

Сняг и виелици затрудняват обстановката по пътищата в цялата страна. Още от вчера 130 снегорина работят за разчистване на настилките по републиканските пътища, но обстановката остава сложа, като отделни участъци през нощта периодично бяха затваряни за почистване. На места придвижването е много трудно и използването на вериги е задължително. 

През нощта движението бе временно ограничавано по много от пътищата с цел почистване. В момента движението е ограничено по пътя Е79 в участъка Дунавци-Ружинци, като се минава по обходен маршрут. Ограничението ще е в сила до 12 часа. 

Задължително е ползването на вериги по път Габрово-Узана заради силен снеговалеж и навявания. 
Валежите ще продължат днес през целия ден, сериозна покрива се очаква в Предбалкана и източните райони. В Добруджа и Лудогорието, както и в планинските преходи, ще има виелици и навявания. 

От АПИ припомнят, че всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка на сайта www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.