Собослай - невъзпятият герой

Капитанът на Унгария поиска промяна на протоколите на УЕФА

Спорт
16:04 - 24 Юни 2024
7879
Собослай - невъзпятият герой

Доминик беше невъзпят герой за Унгария срещу Шотландия снощи. Той изтича до медицинския персонал, грабна носилката им и ги накара да побързат към Барнабас Варга.

След като Кевин Чобот вкара, за да спечели Унгария, Собошлай му подаде фланелката на Варга, за да я покаже на публиката.

И след като нокаутира Шотландия, той беше видян да утешава съотборника си от Ливърпул Анди Робъртсън - наистина прекрасен жест от 23-годишния капитан на Унгария.

Собослай се обяви за промяна на протоколите на УЕФА след инцидента с неговия съотборник Барнабас Варга.

Нападателят се сблъска с вратаря Ангъс Гън на "гайдарите" и падна в безсъзнание на земята. Унгария вкара драматичен гол дълбоко в добавеното време за успеха с 1:0.

Според футболиста на Ливърпул медицинските екипи трябва да влизат на терена без знак от официалните лица и съдията, тъй като според него "секундите могат да помогнат много" в подобни ситуации.

„Той е добре. В болница е. Нуждае се от операция на лицето и носа си. Мисля, че утре ще му бъде направена интервенцията. Изглеждаше зле, беше зле, чувствах се зле“, сподели Собослай.

Барнабас Варга получи спешна помощ на терена, обграден от стюарди и одеяла, за да не попаднат тези мигове в полезрението на телевизионните зрители и феновете на стадиона. Веднага след това той беше откаран в болница.

„Наистина не знам какви точно са протоколите на УЕФА, но ако нашите лекари видят, че имаме нужда от незабавна помощ, тогава не мисля, че трябва да ходят. Аз не мога да реша това, но мисля, че можем да го променим. Ако някой е на земята и медицинският щаб сметне, че това е много тежък сблъсък, тогава просто трябва да влязат на терена“, каза още Собослай.

„Секундите могат да помогнат много“, завърши капитанът на Унгария.

След края на срещата играчите на Унгария подкрепиха своя съотборник.