Собствениците на ПСЖ наливат £1 млрд. в Тотнъм

Катарски фонд иска да придобие английския клуб

Новини
14:37 - 10 Януари 2023
17671
Собствениците на ПСЖ наливат £1 млрд. в Тотнъм

Английските елитни клубове Манчестър Юнайтед, Тотнъм или Ливърпул са желани от Катарския фонд за спортни инвестиции (QSI) за частично или пълно придобиване.

Насер Ал Хелайфи, който е президент на въпросния катарски фонд, наскоро проведе разговори с председателя на Тотнъм Даниел Леви за евентуално закупуване на дял в клуба, се казва в информацията, позоваваща се на запознат с детайлите източник. Също така се твърди, че представителите на катарския шейх са се насочили към пълното придобиване на Манчестър Юнайтед или на Ливърпул.

В отговор, изпратен до агенция Ройтерс, Тотнъм съобщава, че "няма истина в съобщенията, че се е състояла среща относно продажбата на акции в клуба".

Собственикът на Манчестър Юнайтед – американската фамилия Глейзър обаче е отворено за такива разговори, тъй като няколко пъти техни представители съобщават за търсенето на купувач на клуба или потенциален инвеститор. Това беше потвърдено в специално изявление през ноември, че семейство Глейзър работи с финансови съветници по процеса, който може да доведе до частична продажба на клуба от "Олд Трафорд" или инвестиции, включително реконструкция на стадион и инфраструктурата за тренировки.

Президентът на Ливърпул Том Вернер също през ноември каза, че собственикът на отбора Fenway Sports Group (FSG) проучва продажбата на клуба.

Въпросният катарски фонд в момента притежава Пари Сер Жермен, а също така дялове и в португалския Брага. Но самият фонд, както и Манчестър Юнайтед, не коментираха евентуални бъдещи съвместни действия.