Собственикът на Pepco фалира, магазините остават

Европейската верига за дрехи и стоки за дома има над 143 търговски обекта в България

Новини
14:46 - 03 Август 2023
18054
Собственикът на Pepco фалира, магазините остават

"Pepco Group разполага с информация за съобщението на Steinhoff International Holdings от 26 юли 2023 г. относно нейното делистване. За да избегнем съмнение, бихме искали да ви информираме, че това няма да засегне Pepco N.V. Група. (Pepco), която е разделена от Steinhoff от няколко години. Pepco работи като самостоятелна, успешна, регистрирана компания със собствено финансиране и силен баланс". 

Така коментираха пред money.bg информацията за фалита на мажоритарния си собственик от Pepco.

Преди дни стана ясно, че мултинационалната компания Steinhoff International ще бъде закрита. Холдингът притежава 72% от акциите на европейската верига за дрехи и стоки за дома Pepco. Това доведе до спекулации за по-нататъшната съдба на веригата, която има над 143 магазина в България.

Steinhoff придоби Pepco Group (известна преди като Pepkor Europe) през 2015 г. Въпреки че по-голямата част от акциите в Pepco Group са непряко собственост на Steinhoff, тя се управлява независимо чрез нейния прехвърлен ръководен екип, става ясно от информация на сайта на компанията.

В момента Pepco Group управлява мрежа от над 3200 магазина в 15 страни в Европа, обслужващи общо 50 милиона клиенти месечно, включително в Централна и Източна Европа, Великобритания, Ирландия и Испания.