Собянин: Прогожин няма шанс, Путин ще спре метежниците

Въоръжените мъже от последните снимки в Ростов не били на "Вагнер"

Новини
09:21 - 24 Юни 2023
3716
Собянин: Прогожин няма шанс, Путин ще спре метежниците

Руската държавна информационна агенция ТАСС обнови отворената си база със снимки на въоръжени мъже и военни превозни средства, които са обградили щаба на Южния военен окръг в Ростов на Дон.

В надписите под снимките мъжете са идентифицирани като бойци от групата "Вагнер". Това не е потвърдено по независим начин, припомня обаче сайтът "Медуза".

Основателят на Conflict Intelligence Team Руслан Левиев твърди обаче в "Туитър", че въоръжените мъже, които се виждат на последните снимки и видеоклипове от Ростов на Дон, са руски военнослужещи, а не наемници от групата "Вагнер".

"Те "обграждат своите", но заемат позиции около сградата, за да я защитават. Освен това врагът вече може да е наблизо, така че трябва да контролирате обстановката около себе си, покривите на къщите [и] прозорците".

"Във връзка с постъпващата информация в Москва се провеждат антитерористични дейности, насочени към засилване на мерките за сигурност. Въведен е допълнителен контрол на пътното движение.

Възможни са ограничения при провеждането на обществени мероприятия. Моля ви да се отнасяте с разбиране към предприетите мерки".

Това се казва в изявление на кмета на Москва Сергей Собянин.

Очевидци пък съобщават за стрелба на магистрала във Воронежки регион. 

Администрацията на южната руска Воронежка област призова жителите да избягват магистрала М-4 свързваща Москва с южните региони на страната, тъй като по нея се придвижва военен конвой.

Това са част от усилията на Кремъл да овладее военния метеж на Пригожин. 


Руските власти са засилили мерките за сигурност и в Липецката област, която се намира на юг от Москва, съобщи губернаторът на областта.

Агенция "Франс прес" цитира Игор Артамонов.

Беше взето решение за засилване на мерките за сигурност в региона. Моля всички да запазят спокойствие. Това заяви пред АФП Игор Артамонов.

Липецката област се намира на около 400 км южно от Москва.