Соцдепутатът Георги Гьоков: Радев няма как да бъде лидер на опозицията

Сезираме КС за социалния законопроект, обяви червеният политик

Новини
21:26 - 12 Декември 2019
2506
Соцдепутатът Георги Гьоков: Радев няма как да бъде лидер на опозицията

"Румен Радев няма как да бъде лидер на опозицията, тя си има добър лидер, която изразява всичко. Не се нуждаем от друг лидер. Президентът е обединител на народа и изразител на настроението на народа. Той трябва да ги казва тези неща, но управляващите не обичат да им се казват лошите неща, само хубавите", коментира словесните престрелки между премиер и президент соцдепутатът Георги Гьоков в Канал 3.
 
"Лидерът на БСП не изпуска партията. Наистина имаше решение да гласуваме против, но няколко човека заявиха, че не бяха съгласни.  Явно групата е разделена по казуса "Цацаров", защото част от нея мислеше за това, че сме опозиция и няма как да подкрепим предложение на управляващите, а другите отразяваха професионалните качества на Цацаров. По друг казус не би имало такова разделение", обясни Гьоков.
 
"Стига да има повод имаме ресурса да поискаме вот на недоверие. Трябва сериозно да се обмислят доводите за такова искане. В момента управляващите не са дали повод, който да е драстичен. Това правителство е излязло с програма и обществото го е избрало. Вот на недоверие може да има за здравеопазването, за такива случаи като с децата. Няма да бъде пречка това, че ще избираме лидер, за да поискаме вот на недоверие", обясни Георги Гьоков.
 
"Закон за социалните услуги е нужен на България. Социалните услуги бяха събрани в една глава от Закона за социално подпомагане, а те се развиха. Този закон прави общ.реформа, но трябва всички да са убедени в нея. Вече думата "реформа" е мръсна дума в българския език. подкрепихме закона на първо четене, защото видяхме положителни неща в него. При внимателен прочит и тълкуване обаче буди притеснение това, че се отдават социални услуги от външни фирми и това е подчертано. По аналогия когато здравеопазването е превърнато в търговия, така ще стане и в социалните услуги. Да се предоставят на хора, които не се нуждаят от тях", сподели той. 
 
"Бедността води до това детето да бъде оставяно само. Ако майката е самотна и изкарва хляба сама, детето е оставяно само. Нарушава се тази българска ценност – семейството. Извеждат на преден план детето, вън от семейството. Ще питам социален министър дали я устройва да отложим влизането в сила на законопроекта, през това време БСП със собствените си ресурси ще направим подписка за спорните текстове и ще сезираме Конституционния съд", каза още Гьоков.