Социалистите се върнаха в парламента

Председателят на НС Цвета Караянчева поздрави БСП депутатите с "Добре дошли"

Актуални новини
09:22 - 30 Май 2019
1998
Социалистите се върнаха в парламента

След 3 месеца отсъствие, депутатите от БСП отново се върнаха в пленарна зала на Народното събрание. При влизането им, председателят на парламента Цвета Караянчева ги поздрави с "Добре дошли".

В началото на заседанието се регистрираха 132 народни представители. По предложение на председателя на НС в седмичната програма беше включена нова точка - попълване на състава на парламентарната комисия по земеделие и храни, което беше прието със 188 гласа "за" и 2 "въздържал се".

Социалистите вече няколко дни се заканват да поискат оставката на финансовия министър Владислав Горанов „Има огромно напрежение в българското общество, което касае Закона за политическите партии и неправомерното изхарчване на държавни средства – взехме решение да търсим отговорност на финансовия министър Владислав Горанов за този акт на неправомерно отпуснати пари, защото това изцяло е негова вина. „Отговорност се търси като се иска оставката – и ние ще искаме оставката на финансовия министър Горанов за неправомерно изхарчени държавни средства“, обясни в сряда Драгомир Стойнев.

Започна разглеждането на второ четене на промени в Закона за дейностите по предоставяне на услуги. В дневния ред са и годишните доклади за 2018 г. за дейността на БАН и КЕВР.