Социолог: Правителство с ГЕРБ и БСП в този момент не може да се направи

Политика
16:00 - 27 Февруари 2021
1533
Социолог: Правителство с ГЕРБ и БСП в този момент не може да се направи

Очакваме 5-6 партии в парламента, възможно е влизането на още една-две партии. Очакваме шарен и фрагментиран парламент, който поставя всички въпросителни.

Това заяви социологът Боряна Димитрова пред БНТ.

По думите й България няма да е пред кардинална, политическа промяна на тези избори, както беше с НДСВ и ГЕРБ през 2009 година.

Правителство с ГЕРБ и БСП в този момент не може да се направи, коментира още тя.

Боряна Димитрова определи като близък до невъзможното и екзотичен сценарият БСП да спечели изборите.

"Има разпиляване в протестния вот между "Демократична България", "Има такъв народ" и Мая Манолова с Отровното трио. "Демократична България" има основно ядро, докато при другите две няма такова. Ще видим битката на ядрата или на перифериите. Партията на Слави Трифонов прави това, което той е правил години наред, представените листи са идеологически микс, има противоречия, това е потенциална заявка за възможност за разпадане", коментира Боряна Димитрова.

Според нея, ако ГЕРБ сформира мнозинство от народни представители в новия парламент, много трудно ще бъде на втори, трети, четвърти участник на изборите да направи коалиция.

"Коалиция на БСП и ДПС би била доста нестабилна, заради мощна опозиция в лицето на ГЕРБ и "Демократична България". Мисля, че не е възможно да има нова дата за изборите заради пандемията от COVID-19", каза още Боряна Димитрова.