София отбелязва Световния ден на снега

Тази година програмата отново включва уникални атракции

Новини
12:02 - 18 Януари 2020
1060
София отбелязва Световния ден на снега

София - европейска столица на спорта - отбелязва Световния ден на снега с Витоша Зимен Фест. Тази година програмата отново включва уникални атракции.

Планинско колоездене – зимно спускане за време ще се организира за четвърти път в България, след като дебютът му застраната бе на Витоша зимен фест през 2017 г. Шоуто в планината сега ще започне точно в 11.30ч. със старт на плаца през х. Алеко, трасето ще е дълго 800 метра с множество виражи, скокчета и възможности за трикове, а финалът е пред долна станция на Романския лифт.

Домакините обещават много емоции, екшън и добро настроение по време на атрактивното състезание край х.Алеко. Всеки участник до 14-годишна възраст ще може да ползва в неделя кабинковия лифт карта на цена 1 лв. Целта е в Световния ден на снега повече малчугани да могат да излязат на чист въздух, сред природата в планината,“ каза Радослав Пеев от „Витоша ски“.

Програмата за спортния празник предвижда множество демонстрации,състезания, забавни игри ивикторини. На плаца пред х. Алеко ще бъде нареден паралелен слалом, по който децата да могатда изпробват уменията си, като всеки победител в двойките ще получи награда. Ски-учители ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.

Тази година скибягането се завръща по атрактивното трасе около хижа „Алеко“. Така най-добрите с писалките ще могат да бъдат подкрепяни от многобройна публика по време на спринтовите им надпревари. Състезанието поски-алпинизъм ще бъде със старт в долната част на писта „Витошко Лале“.Организаторите ще уточняват до последно маршрута съобразно снежните и метео условия. Предвидени са множество игри, планинарски песни и забавни викторини.