София под обсада! Червено и синьо шествие в събота

Двете агитки тръгват към стадиона в 13:00 часа

Новини
17:23 - 05 Октомври 2023
6328
София под обсада! Червено и синьо шествие в събота

В съботния ден се очертава да бъде доста трудно за полиция, жители и гости на столицата. От 14:45 часа е Вечното дерби на България - ЦСКА срещу Левски.

Двубоят от 13-ия кръг ще се играе на националния стадион "Васил Левски", а се очертава да има и промени в движението, тъй като двете агитки ще се придвижат с шествия.

Привържениците на Левски, които ще са символични гости в мач №1 на България, се събират традиционно пред фенмагазина си на бул. "Тодор Александров" в София.

Тяхното шествие ще стартира в 13:00 часа и ще мине по традиционния си маршрут, включващ преминаване през Университета. Все още се обсъжда с полицията дали масовката да премине по бул. "Дондуков" и паметника на Апостола, или директно по жълтите павета.

Също така привържениците на "сините" не пропуснаха да се заядат с тези на "червените": "Нашето е шествие, вашето е пресичане! Събота тръгваме в 13:00 от бул. Тодор Александров 23! Без закъснения!".

В 12:00 е голямата среща на феновете на ЦСКА, които се събират на едно емблематично за агитката място - "Кравай".

Армейските ултраси ще потеглят към националния стадион в 13:00, като техният маршрут също е известен - през бул. "Патриарх Евтимий" и Попа.

"Всички на "Кравай"! В името на ЦСКА!", надъхват се червените фенове.