Софийският университет падна

Новини
17:25 - 16 Декември 2020
10070
Софийският университет падна

КРИСТИЯН ШКВАРЕК

Софийският университет падна. Първата крачка към превръщането на цялата ни система за висше образование в добре работеща машина за политическа коректност, крайно-прогресивистка пропаганда и либерална инквизиция. Така, както са университетите на Запад и от които извират ежегодно най-абсурдните, токсични и вредни идеи и политики.

Преди месец се опитахме да предупредим българското общество за това. Казусът с Мирчев изобщо не беше относно личността или качествата му, а спрямо това, че крайно-левите фанатици у нас се опитаха да поставят прецедент. Да изнудят университет посредством примера на подобен преподавател, за това той да капитулира пред тях и да обяви публично, че ще им играе по свирката оттук нататък. Че ще захвърли всякаква идея за академична, идеологическа и политическа неутралност, и ще бъде "водеща сила в защита на либералните ценности". Че ще репресира и подтиска всякакви мнения, които "омаловажават други начини на живот и култури".

Бих желал да попитам с какво право и основание университетът, или който и да било, следва да цензурира "омаловажаването на други начини на живот и култури"? Нямаш право да омаловажиш културата на Ислямска Държава ли? Начина на живот на алкохолиците, наркоманите или скинарите ли?

Естествено, че не това всъщност имат предвид крайно-левите фанатици, натиснали университета за тази позиция. Това, което те имат предвид е, че няма да имате право да омаловажите ТЕХНИТЕ начини на живот и култури - на "богопомазаните" от тях малцинства и групи хора. На онези, които са посочили в "свещената" пирамида на привилегиите.

Естествено, че ВАШИТЕ начини на живот и вашата култура - зла, патриотична, ретроградна, християнска, патриархална, "Бай Ганьовска", не само ще подлежи на омаловажаване, ами това ще бъде занимание номер едно във вече превзетия от културни марксисти университет.

Това не са фантазии или прогнози, а реалността, която хора като мен са видяли и документирали лично в западните университети. Реалност там, за която говорят и сигнализират хиляди хора, включително на най-високо академично и интелектуално ниво. От това се опитахме, и ще продължаваме да с опитваме, да предпазим и България. Но СУ вече падна.

* Коментарът на анализатора  Кристиян Шкварек е публикуван във Фейсбук. Завършил е история, европеистика и политика в университети в Англия и Белгия