Солскяер получава £7.5 млн. компенсация, ако бъде уволнен

Кристиано Роналдо с призив към съотборниците си относно норвежкия мениджър на Юнайтед

Спорт
17:47 - 28 Октомври 2021
1481
Солскяер получава £7.5 млн. компенсация, ако бъде уволнен

Оле Гунар Солскяер за момента запазва поста си на мениджър на Манчестър Юнайтед, но никой не знае още колко ще се задържи там след незадоволителните резултати в последно време.

В клуба вече със сигурност мислят за това кой ще наследи норвежеца, ако последният рязко не преобърне нещата в своя полза в поредица от силни игри и добри резултати в тежките предстоящи срещи с Тотнъм, Аталанта, Манчестър Сити, Уотфорд, Виляреал, Челси и Арсенал.

Колко обаче ще получи Солскяер като компенсация, ако не успее да запази поста си и бъде уволнен в следващите дни или седмици?

Според "Сън" собствениците на Юнайтед трябва да изплатят на норвежеца една пълна годишна заплата. Нейният размер е 7.5 милиона паунда.

По размер на възнаграждението си Солскяер се нарежда на пето място в Премиър лийг след Джосеп Гуардиола, Юрген Клоп, Брендън Роджърс и Марсело Биелса.

С днешна дата изглежда Солскяер ще води Юнайтед и в гостуването на Тотнъм през уикенда. Почти сигурно е обаче, че загуба в този мач ще сложи край на престоя на норвежеца на "Олд Трафорд".

Голямата звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е призовал съотборниците си да покажат подкрепа към мениджъра на отбора Оле Гунар Солскяер с изявите си на терена.

Според "Манчестър Ивнинг Нюз" португалецът е заявил в съблекалнята, че всички играчи, независимо дали са изгубили вяра в норвежеца и неговите тактически решения, трябва да дават максимума от себе си на терена и да подкрепят треньора, докато той остане на поста си.

Въпреки всички спекулации, че Солскяер може да бъде уволнен всеки момент, последните индикации са, че норвежецът засега остава на поста си и ще води отбора в дербито с Тотнъм през уикенда. Гостуването в Лондон ще бъде 165-ият двубой, в който норвежецът ще изведе Манчестър Юнайтед като мениджър.

Според "Манчестър Ивнинг Нюз" част от играчите на 20-кратния шампион на Англия са загубили доверие към Солскяер основно заради решенията, които взима при избора на състав. Те недоумяват защо футболисти като Джеси Лингард и Дони ван де Беек почти не получават шанс, при положение че се представят силно по време на тренировките на отбора.