Солтарийски проговори за Слави и “Ку-Ку бенд”

Исках да съм част от тази група и ето 20 години – голяма част от живота ми, е минала заедно с тях, за което съм много щастлив – казва певецът

Нещо за четене
15:40 - 22 Юли 2024
319702
Солтарийски проговори за Слави и “Ку-Ку бенд”

Борис Солтарийски отбелязва две десетилетия като вокалист в култовата група в “Ку-Ку бенд”. Певецът се връща назад в спомените си и разказва за своите първи стъпки с музикантите и многобройните турнета и концерти, на които е имал удоволствието да пее пред огромна публика.

“Добре, е се подстригах. Сам реших, защото Слави много пъти пускаше някакви бъзици и като бяхме на едно турне му викам: Всеки път нещо ми коментираш дългата коса, да отида се подстрижа? Той ми казва: “Не! Няма да се подстригваш без да ми кажеш”. И аз докато беше лятото, преди да почне новия сезон, се направих на плитки. Като почнахме новия сезон, казах на Евгени, че мисля като им мине времето на плитките да хвана направо да се подстрижа. Той ми вика: “Дай за началото на сезона ще е по-изненадващо”. Аз се вдигнах още същия ден и се подстригах. Като се видях в огледалото и си викам: Защо толкова време отлагах. То ми олекна на главата”- разказва певецът в предаването COOLt .

По думите му веднага след постъпването в “Ку-Ку бенд” усетил, че там е неговото място. С такава цел се явил и на конкурса, а не просто да се покаже по телевизията.

“Исках да съм част от тази група и ето 20 години – голяма част от живота ми, е минала заедно с тях, за което съм много щастлив” – казва певецът.

Наскоро бендът се раздели с две знакови имена – барабаниста Венелин Венков и певицата Невена Цонева. Музикантското семейство заяви, че има други приоритети, а Слави Трифонов им пожела успех в новите начинания.

Запитан дали той има подобни намерения, Борис Солтарийски отсича: “Нямам!”

“Всеки има право да напусне работа в една демократична държава и да реши какво ще прави занапред” – подчертава той.

Това лято “Ку-Ку бенд” не планира големи концерти. Музикантите си имат участия “на лъчове” и частни мероприятия, но пък за сметка на това новия сезон ще стартира с изненади.

“От есента ще има нови изненади. Нови проекти, които ще се случват покрай нас, а пък за турне и концерти, както правихме миналата година по залите, много ми се ще, но много са ни заети и мениджърите, и телевизията, и предаванията, и не знам кога ще смогне Евгени Димитров да организира едно турне, защото много обичаме на концерти” – обяснява Борис Солтарийски.