Созопол ще се фука с модерен медицински център

Той ще покрива нуждите на 100 000 души

Новини
16:03 - 11 Май 2023
2711
Созопол ще се фука с модерен медицински център

Започна строителството на модерния общински медицински център в Созопол. Кметът Тихомир Янакиев, областният управител и инвеститорът д-р Александър Маджуров направиха символичната първа копка на строителните дейности. Сградата ще се намира в местността Мисаря, на ул. "Цар Симеон Велики" 7, непосредствено зад стадион "Арена Созопол".

На тържествения старт присъстваха още председателят на Общинския съвет в Созопол Георги Пинелов, собственикът на фирмата-изпълнител Билдникс ЕООД инж. Николай Николов, заместник-кметовете Румен Кисьов и Тодор Дамянов - служители на Общинска администрация, общински съветници и жители на морския град.

„Горд и радостен съм да сме тук днес, за да дадем старта на изграждането на новия медицински център в Созопол. Благодаря на д-р Маджуров за това, че е водещ наш партньор. Община Созопол предостави парцела с всички необходими документи. Благодарности и към областния управител проф. Мария Нейкова за това, че винаги е била с нас. Разчитаме на цялата подкрепа на държавата, защото медицинския център ще има нужда от това. Д-р Маджуров си знае работата и ние няма да му се бъркаме“, каза кметът Тихомир Янакиев.

Той обясни, че след няколко дни предстои спиране на строителството в Созопол, но това време ще бъде използвано, за да може през октомври да започне гладко строежът.

От своя страна д-р Маджуров благодари на администрацията за оказаното съдействие и обясни, че през летния сезон медицинският център ще трябва да покрива нуждите на 100 хил. души.

Проектът предвижда изграждане на четириетажна сграда с прилежащ паркинг и ще помещава кабинети за общопрактикуващи лекари и образна диагностика, педиатричен, кардиологичен, ортопедичен, гинекологичен и други кабинети, зала за провеждане на хемодиализа, както и стационар за наблюдение и лечение до 24 часа.