Спалети: Малдини може да е част от новата ни история

Спорт
15:01 - 08 Октомври 2024
3064
Спалети: Малдини може да е част от новата ни история

Селекционерът на италианския национален отбор Лучано Спалети обясни защо е избрал да повика младия играч на Рома Николо Пизили и Даниел Малдини от Монца в представителния тим на „адзурите“.

Даниел Малдини беше включен в отбора на Италия 22 години, след като баща му, легендата на Милан Паоло, получи последната си повиквателна.

Спалети чувства, че Даниел носи нещо различно на останалите играчи и цялостната атмосфера.

„Той е играч, който ни липсваше“, каза Спалети.

„Даниел има красив начин на игра, държи се добре в битките, знае как да си пъхне носа пред защитниците и става трудно да го хванеш. Той знае как да играе с гръб към вратата, понякога може да е тих в мачовете, но съм го виждал да играе и с постоянство, и мисля, че е израснал значително“, продължи гологлавият специалист.

„Нека видим какъв ефект има върху него това, че е тук. Убеден съм, че това, че е тук, може да го тласне напред. Той ще бъде насърчен да бъде по-постоянен. Обичам да говоря с него, защото възможностите му са безкрайни“.

Спалети също така обясни защо е извикал Пизили при последните си повиквателни за „Скуадра адзура“. Атакуващият халф дойде с блестящи отзиви от бившия треньор на Рома - Даниеле Де Роси.

„Гледайки Пизили, той изглежда наистина добър халф. Знае как да играе и в двете фази - човек, който винаги се проявява. Де Роси ми каза, че е човек, който може от всичко по малко. Той може да бъде част от новата ни история, също като Даниел. Мисля, че заслужаваше да дойде тук с нас и сега всички също го осъзнават“, каза Спалети и заяви, че от играчи като Пизили и Малдини очаква да правят разликата в бъдеще.