Спалети си татуира триумфа на Наполи

Спорт
17:38 - 26 Май 2023
1072
Спалети си татуира триумфа на Наполи

По всичко изглежда, че раздялата между Наполи и наставника на тима Лучано Спалети е само въпрос на време. Въпреки това самият треньор се погрижи споменът за спечелената трета титла на Италия за „партенопеите“ завинаги да остане в него.

Спалети реши да увековечи своето Скудето с Наполи с татуировка на лявата си ръка, като снимката от творението на Валентино Русо бързо набра популярност в социалните мрежи.

Самият татус, който е първи за треньора, представлява разкъсана плът, зад която се виждат емблемата на неаполитанския клуб, както и Скудетото с числото три, символизиращо броя титли на „адзурите“. Този триумф е изключително важен не само за отбора, който го чакаше 33 години, но и за опитния специалист, който на 64 години стана най-възрастният наставник, спечелил първата си титла на Италия.

Любопитното е, че преди година треньорът на Милан Стефано Пиоли си направи подобна татиуровка, след като направи „росонерите“ шампиони. Тогава той изобрази 19-ото Скудето на миланския гранд и свое първо именно на лявата си ръка.