Спасиха 130 души от мазето от театъра в Мариупол

Новини
20:03 - 18 Март 2022
3239
Спасиха 130 души от мазето от театъра в Мариупол

Бомбоубежището под драматичния театър в Мариупол е спасило 130 души. Те днес бяха спасени, след като в продължение на два дни украинските сили съобщаваха за това, че обстрелът от страна на руснаците им пречи.

Вече две седмици руската армия нанася въздушни и артилерийски удари по обкръжения Мариупол. Според градския съвет на ден върху града се хвърлят средно между 50 и 100 въздушни бомби, а 80% от инфраструктурата е унищожена.

Украинските военновъздушни сили са ударили руски команден пункт на летището в Чернобайвка, край Херсон, като при атаката вероятно е убит армейски командир. Информацията бе дадена на брифинг от съветника на президента Олексий Арестович, цитиран от УНИАН.

Украинските военни са съобщили поне веднъж преди това, че техни самолети са нанесли удари по летището в Чернобаевка, а също така е известно, че мястото е било обстрелвано от украинската артилерия от Николаев.

В късния следобед отново бе обявена въздушна тревога над Киев. От началото на войната в Киев са убити 222 души по данни на киевската администрация, близо 900 души са били ранени, Сред загиналите има и четири деца.

От обстрел е пострадало и село Козачия Лопан, което е обстрелвано със забранени касетъчни бомби на 17 март.

Град Мерефа, също в Харковска област, е бил обстрелван с артилерия. При нападението загиват 21 жители, а други 25 са ранени.

Днес ООН обяви официалните си данни, според които най-малко 816 цивилни граждани са загинали в Украйна, като повечето от тях са станали жертва на тежка артилерия и множество ракетни установки, както и на ракетни и въздушни удари.