Спасяват Ботев Пловдив като болен от рак

Футбол
19:35 - 09 Октомври 2020
3520
Спасяват Ботев Пловдив като болен от рак

Футболният Ботев (Пловдив) ще оживее, благодарение на кампания, организирана от феновете в платформа за набиране на средства за предимно болни от рак пациенти. Днес стана ясно, че близо 9% от необходимата сума за спасението на Ботев вече е събрана от кампанията "Да живее Ботев". За да продължи отборът съществуването си, трябва да изкупи дълг от 565 000 лева, който застрашава бъдещето на клуба. 

Към 14:00ч. са събрани 30 714 лева от банковата сметка и 10 035 евро от платформата HelpKarma, изпратила десетки болни на скъпоструващи лечения в чужбина в последните години.

Не е ясно как е допуснато набирането на пари точно там, като се имат предвид тежките съдби, описани в платформата, включително на дечица със страшни диагнози.

"Това е възможност, която трябва да използваме в максимално кратки срокове – имаме най-много два месеца! Затова ПФК "Ботев Пловдив", подкрепен от верните си фенове, трябва да направи и невъзможното да продължи съществуването си на футболната карта на България!

ПФК "Ботев Пловдив" е най-старият футболен клуб в България и гордост за всеки „жълто-черен“ фен, а публиката на Ботев винаги е била символ на битката и вярата до последен дъх. Нека заедно подпомогнем съществуването на нашия любим клуб, носил радост на поколения пловдивчани. Нека в този труден момент за пореден път докажем, че заедно можем да постигнем поредната си цел. Събирането на средствата би било ясен знак към всеки заинтересован инвеститор за огромната фенска маса, която ПФК "Ботев Пловдив" притежава.

Призоваваме всеки един, който милее за любимия ни отбор и всеки футболен фен в страната, да подаде ръка и да оставим ПФК "Ботев Пловдив" жив! Разчитаме на всеки един от вас!", пишат организаторите на спасителната акция. 

Иначе средства за клуба могат да се преведат и през банковата му сметка.

IBAN: BG69TEXI95451004334101

BIC/SWIFT: TEXIBGSF

Получател: ПФК Ботев АД