Спецакцията в София е срещу Пепи Еврото, успял е да избяга?

Проверява се дали операцията е свързана с убития преди дни в ЮАР Красимир Каменов – Къро

Новини
12:08 - 30 Май 2023
6409
Спецакцията в София е срещу Пепи Еврото, успял е да избяга?

Акцията на МВР и прокуратурата от късно снощи в София е по разследване на държавното обвинение срещу Петър Петров – Еврото за натиск над членове на Висшия съдебен съвет, прокурори и съдии. За момента при акцията няма задържани, тъй като Еврото е успял да се укрие.

В Софийска районна прокуратура е започнало разследване, че Пепи Еврото е изградил мрежа от висши кадровици и магистрати, които е притискал да извършват специфични услуги, включително и да атакуват обвинител №1 Иван Гешев. Тепърва ще се изяснява дали Еврото не стои в основата на активирането на заместник-главния прокурор и директор на Национална следствена служба Борислав Сарафов срещу Гешев. Според наш източник по делото са налице множество доказателства за нерегламентирани срещи на Петър Петров с кадровици, с прокурори и съдии от Софийския градски съд.

Действията на прокуратурата идват броени дни, след като Иван Гешев обяви, че няма да подаде оставка и ще изкара мандата си като главен прокурор и че всички, които са извършвали престъпления, ще понесат отговорност и ще влязат в затвора. Няма задържани при спецакцията в София, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров пред журналисти.

По-рано днес стана ясно, че екипи на ГДБОП, СДВР и районната прокуратура са влезли в известен столичен ресторант на бул. "Черни връх". Петър Тодоров обаче отказа да даде повече подробности за хода на акцията.

"Под надзора на Районна прокуратура - София, изпълнявайки тяхното постановление, бяха извършени процесуално-следствени действия на няколко адреса. Няма да коментирам относно самите процесуално-следствени действия, нито лицата, спрямо които са извършени те", каза той.