Специален пояс за Мейуедър

WBC го връчва на боксьора в следващия му двубой

Спорт
17:38 - 16 Май 2023
3290
Специален пояс за Мейуедър

Президентът на Световния боксов съюз (WBC) Маурисио Сюлейман заяви, че организацията му ще връчи специален пояс на живата легенда на бокса Флойд Мейуедър на предстоящата му приятелска среща с Джон Готи III. Пред ТМZ Сюлейман разкри, че поясът ще е тематичен за американския празник Juneteenth.

“Това е национален празник и Флойд Мейуедър е най-добрият представител на идеята за постигане на успех чрез здрава работа и отдаденост. WBC благодари на хора като него и ги подкрепя всеки ден”, допълва Сюлейман. Поясът за Juneteenth се нарича Титла на свободата и бе връчен за първи път на 19.06.2021 на Джерман Карло при победата му над Хуан Монтиел.

Juneteenth е познат още като Ден на свободата и е национален празник в САЩ, който се отбелязва на 19-и юни. На тази дата през 1865-а Генерал Гордън Гранджър обявява чернокожите роби в Тексас за вече свободни граждани. Празникът е посветен на еманципацията на афроамериканците в Северна Америка.

На 11-и юни 46-годишният Мейуедър ще премери сили в приятелски двубой срещу внука на американския гангстер Джон Готи в Сънрайс, Флорида. Това ще бъде седми неофициален двубой за непобедения боксьор и пети за последната година. Срещата няма да има победител и няма да има съдии край ринга.