Специалистите съветват да не бързаме със смяната на гумите

Технологично има граница от 6 градуса по Целзий, която влияе на качеството на каучука, така че по-добре е да се изчака до края на месец март

Новини
10:45 - 26 Март 2023
3515
Специалистите съветват да не бързаме със смяната на гумите

Поради по-ниските температури през нощта и рано сутрин от Асоциацията на пострадалите при катастрофи съветват шофьорите да не сменят още зимните с летни гуми, въпреки че Закона за движение по пътищата го позволява от първи март. Според Владимир Тодоров недостатъчно високите температури оказват влияние на каучука на гумата:

"Нека да напомним, че в закона е записано, че от 15 ноември до 1 март водачите трябва да бъдат със зимни гуми или с гуми, които са с 4 милиметра протектор най-малко, но моят съвет е да не се бърза да се сменят зимните с летни, защото температурите все още са ниски. Технологично има едни граници, които са 6 градуса по Целзий, които влияят на качеството на каучука, така че по-добре е да се изчака до края на месец март и тогава да се мисли за смяна на гумите. Температурите са над 6 градуса. Тогава спокойно може да слагаме летните гуми".