Специалния беснее: Играчите ми трябва да се гмуркат като клоуни за дузпа

Спорт
13:03 - 19 Септември 2022
1431
Специалния беснее: Играчите ми трябва да се гмуркат като клоуни за дузпа

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо бе бесен след домакинската загуба на своя тим с 0:1 от Аталанта, по време на която специалистът бе изгонен от главния съдия Даниеле Чифи.

Португалецът напусна скамейката на „вълците“ преждевременно, след като оспорва бурно решение на Чифи да не отсъди дузпа за нарушение срещу Николо Дзаниоло.

"Положението е лошо, защото загубихме мач, който можехме да спечелим лесно с оглед на показаното от отбора. При тази доминация, която имахме в последната третина и с положенията, които създадохме, може да спекулираме, че с Пауло на терена резултатът щеше да бъде друг. Въпреки това и тези, които играха, направиха достатъчно, за да си тръгнем с победата. За съжаление не си вкарахме положенията и загубихме. Никога не е приятно да си тръгнеш с празни ръце, но представянето ни бе добро, имаше дух. Дори срещу Монца и Кремонезе не доминирахме така, както днес срещу Аталанта", призна Моуриньо след мача.

Опитният специалист призна и за слабата форма на Тами Ейбрахам: „Тами е страхотно момче, което иска винаги да играе на ниво и страда, когато това не е така. Той имаше лека контузи, след това някои мачове не се развиха добре, просто се намира в лош момент. Нападателите минават през подобни периоди. Но аз нямам никакви критики към него. Той продължава да се държи абсолютно професионално, не е във ваканция, а иска постоянно да се учи и да се подобрява. Скоро ще си върне формата“.

„Имаше чиста дузпа. Попитах съдията след мача защо не я отсъди и дали причината е, че Дзаниоло не падна на тревата. Явно трябва да променя указанията си към играчите и да им кажа да не се опитват да останат на крака, да не се стараят да отиграят топката, а да бъдат клоуни и да се гмуркат все едно са в басейн. Явно в това първенство само така ще ти дадат дузпа“, заяви недоволният Моуриньо след мача.