Специалния: Феновете да критикуват мен, не играчите

Когато сезонът приключи, ще кажа всичко, което имам да казвам, заяви Моуриньо

Спорт
13:49 - 20 Февруари 2023
1156
Специалния: Феновете да критикуват мен, не играчите

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо похвали играчите си след измъчената победа с 1:0 над Верона. “Вълците” излязоха без редица ключови футболисти, но взеха трите точки и се върнаха на третото място в класирането на Серия “А”, а Специалния призова феновете да оценят това, което отборът прави.

“Поздравих всички момчета за победата. Показахме отборен дух и жертвоготовност. Нямаше по какъв друг начин да играем срещу Верона, те са труден съперник. Ние обаче спечелихме напълно заслужено. Белоти се справи фантастично. Той свърши много работа и щеше да е чудесно, ако беше вкарал гол”, коментира Моуриньо.

“Не мога да съм по-щастлив от видяното. Разочарован съм единствено от това, че привържениците не отдават дължимото на момчетата за всичко, което правят при трудни обстоятелства. Може би те не разбират от какви трудности сме заобиколени. Когато стадионът е пълен, както беше срещу Бодьо/Глимт, феновете сами могат да спечелят мача. Но когато е като днес, е жалко. Не е редно след половин час хората да освиркват за един сбъркан пас. Те не осъзнават какво правим”, обясни португалецът.

“Да, десният ни бек не е Кафу или Майкон. Ако аз съм фен на Рома, щях да нося Бове на ръце, защото той е по-голям привърженик на клуба от всички тях. Когато пристигнах, този футболист щеше да ходи под наем в Серия “С”, а сега започва като титуляр. Медиите също не помагат. Другите са феноменални, а ние печелим с късмет или от статични положения. Аз съм възрастен, на 60, постигнал съм доста и не се нуждая от ласкави думи. Но тези млади момчета имат нужда от похвала и от това да бъдат оценени”, продължи Моуриньо.

“Не искам да критикувам никого. Феновете трябва да критикуват мен като треньор, но аз съм длъжен да защитавам футболистите си, които заслужават повече. Сега не е моментът да говоря допълнително. От година и половина не съм давал интервю, говоря единствено след мачовете, защото съм задължен да го правя и в противен случай клубът ще бъде глобен. Но когато сезонът приключи, ще кажа всичко, което имам да казвам”, добави Специалния.