Специалния: Гуардиола може да си гони футболистите, аз не мога да си позволя това

Спорт
12:35 - 01 Декември 2023
2292
Специалния: Гуардиола може да си гони футболистите, аз не мога да си позволя това

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо не бе доволен, след като тимът му завърши 1:1 в гостуването на Сервет от Група „G“ на Лига Европа. Равенството гарантира преминаването на „вълците“ напред в турнира, но е много вероятно те да завършат втори зад Славия Прага.

„Имахме добри възможности, но началото на второто полувреме беше нещо, което ни се случва твърде често. Жалко е, че нямате камера в съблекалнята ни на полувремето, защото всеки път им давам да се разбере, че съперниците, които играят у дома и изостават с гол, ще излязат готови за битка. Това е естествена реакция, това е нещо, което очакваме. Отново бяхме повърхностни в отношението си, в тълкуването на този момент от мача. Има играчи, които за пореден път пропуснаха възможност да се докажат, например Ауар. Има няколко, които са на резервната скамейка и влизат в Серия "А" със страхотно отношение, а след това в Лига Европа те влизат с тази мудна нагласа, сякаш не са свикнали да са на пейката и след това не подобряват играта ни с нищо”, заяви Моуриньо след двубоя в Швейцария.

Португалският специалист коментира и евентуалния плейоф, който предстои за Рома, ако завърши втори в групата:

„Насочваме се към нов плейоф, ще бъде трудно срещу отбор, който отпада от Шампионската лига. Това са още две европейски срещи, едната от които на "Стадио Олимпико" пред пълни трибуни. Феновете показват любовта си. Не искам да правя драма от влизането в плейофите.

Драмата, ако не друго, е, че имахме грешно отношение от тези играчи и тези, които излизат по този начин за второто полувреме, многократно. Честно казано не го разбирам. Бях треньор на 150 мача от Шампионската лига, които са много по-трудни, но въпреки това изглежда, че има хора, които нямат голяма история в Европа и играят тези мачове с минималния минимум. Има такива, които дават всичко от себе си за 90 минути, и такива, които изглежда вирват носове на това състезание“.

„Никой няма да плати за това. Гуардиола може да направи това, ако не е доволен от един, той се сбогува, изгонва го и избира друг. Не мога да направя това тук. Мога само да се опитам да продължа да ги стимулирам всеки ден в тренировките, за да извлека най-доброто от тази група“, каза Моуриньо за ефекта, който могат да имат негативните резултата върху играчите на Рома.