Специалния и Клопо възмутени от отмяната на наказанието на Сити

Спорт
17:04 - 14 Юли 2020
1294
Специалния и Клопо възмутени от отмяната на наказанието на Сити

Мениджърът на Тотнъм – Жозе Моуриньо, определено не остана доволен от решението на КАС да пожалва Манчестър Сити и да не го изхвърли от европейските турнири за следващите два сезона. Моу смята, че това е „ужасно решение”, предвид мерките за Финансов феърплей във футбола.

Гражданите бяха обвинени през февруари да не играят два сезона в Европа, но сега решението вече е отменено. Сити ще трябва да заплати 10 милиона евро. Това разпали гнева на Специалния.

„Ако не си виновен, защо получаваш глоба? Ако те са виновни, решението е ужасно и трябва да бъдат извадени от турнирите. Ако не са виновни, не трябва да получават глоба. Не зная дали Манчестър Сити е виновен или не, но при всички случай това решение е ужасно”, коментира треньорът на Тотнъм.

„Тотнъм е Тотнъм и не мисля, че отборът ще промени мисленето си за развитие. В този аспект е много коректен и съм щастлив как се действа тук. Това беше краят на Финансовия феърплей”, добави Специалния.

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, също не беше на по-различно мнение от Моуриньо. Той определи успешното обжалване от страна на Манчестър Сити на двугодишното наказание, наложено от УЕФА за „не добър ден за футбола“.

„Честно казано, не мисля, че вчера бе добър ден за футбола“, заяви Клоп по време на своята онлайн пресконференция във вторник.

„Финансовият феърплей е добра идея. Тя е за защита на отборите и турнирите, така че никой да не харчи прекалено и да е сигурно, че парите, които искат да похарчат, идват от правилните източници.“

„Не зависи от мен да давам преценка и не го правя, но мисля, че трябва да се придържаме към тази рамка на Финансовия феърплей. Надявам се Финансовият феърплей да остане, защото дава някакви граници какво може да правиш, което е добре за футбола. Ако никой не трябва да мисли затова най-богатите хора или държави ще могат да си правят каквото искат. Това ще направи състезанието много трудно и мисля, че би довело автоматично до нещо като световна суперлига с да кажем 10 отбора и ще зависи от това кой притежава клубовете, а не от имената им. Има смисъл от тези правила“, каза германецът.

Клопо все пак видя и добрата страна – че участието на Сити в Шампионска лига може да повиши шансовете на Ливърпул да запази титлата на Англия.

„Те няма да имат 10 или 12 мача по-малко сега – никой друг отбор нямаше да има шанс в първенството.“