Спешна помощ: Трима протестиращи са в болница, още 10 полицаи са ранени

Новини
00:12 - 03 Септември 2020
3723
Спешна помощ: Трима протестиращи са в болница, още 10 полицаи са ранени

Още 10 полицаи са ранени при протестите в София. Това съобщиха пред репортер на Lupa.bg от Спешна помощ. Полицаите са прегледани на място и с различна степен наранявания от бомбичките и предметите.

Един мъж на 59 години е с черепно-мозъчна травма. Той е откаран в "Пирогов",  където е изпратен и мъж на около 25 години със сцепена глава. Жена на средна възраст е припаднала на протеста, но се е свестила на място. Тя е отказала да бъде хоспитализирана. Към ВМА пък е откаран мъж с разкъсно-контузна рана и съмнение за комоцио. 

Така броят на ранените при протестите в София в сряда става над 55. 45 от тях пострадаха по време на сутрешните демонстрации, сред тях и много полицаи. Има и приети в болница. Между 7 и 10 линейки на Спешна помощ са били ангажирани само с пострадали от протестите в София. Това сериозно е затруднило оказването на помощ на другите граждани в столицата, признаха доктори. 

Над 80 са подадените сигнали към тел. 112, част от тях са се оказали обаче фалшиви. За съжаление, сред пострадалите са и много журналисти. Най-честите повиквания на телефон 112 са били за дразнене в очите след обгазяване. Повечето от ранените са откарани в Спешния очен кабинет на ИСУЛ.