Спешна проверка на ремонта на пътя Мъдрец - Гълъбово нареди министър Цеков

Инспекцията ще изясни какво са обещавали и направили последните министри пред жителите на населените места

Новини
18:48 - 02 Юли 2023
1918
Спешна проверка на ремонта на пътя Мъдрец - Гълъбово нареди министър Цеков

Спешна проверка на процедурите за основен ремонт на третокласния път Мъдрец – Гълъбово нареди министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, съобщиха от ведомството. 

Ръководствата на Агенцията „Пътна инфраструктура“ и ВиК – Стара Загора трябва до вторник да предоставят доклади, включително и за възможностите за подмяна на водопроводната мрежа в селата Обручище, Медникарово и Искрица, които са в обхвата на шосето, посочиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). 

Проверката ще изясни какво са обещавали и направили последните министри пред жителите на Гълъбово и Обручище. 

От МРРБ посочват, че до дни се очаква да се изясни има ли проект, проведена ли е обществена поръчка, избран ли е изпълнител, подписан ли е договор, има ли разрешение за строеж и др., както и вариантите за законови възможности за ускоряване на процеса. 

На база на събраните данни в максимално кратък срок ще се изработи план за трайно решаване на проблема за жителите на района, добавиха от министерството. Те припомнят, че третокласният път не е ремонтиран основно от 1976 г. По него всеки ден минават над 2000 работници от рудниците на мините към „Марица изток“.

На 30 юни, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Ивайло Стайков посети Стара Загора. Там той обсъди с управителя на ВиК инж. Радостин Миланов, директора на Областното пътно управление Стойка Калудова и експерти от АПИ ремонта на пътя Мъдрец – Гълъбово, съобщиха от МРРБ. Дискутирана бе и необходимостта от подмяната на водопроводната мрежа в селата Обручище, Медникарово и Искрица, които са в обхвата на шосето.