Спешна среща заради мистериозния вирус в Китай

Трима души починаха, а почти 200 са заразени

Новини
22:51 - 20 Януари 2020
1499
Спешна среща заради мистериозния вирус в Китай

Световната здравна организация свиква спешна среща заради новия коронавирус, който се разпространява в Китай. Заразата вече стигна Пекин и Шанхай, а броят на новите случаи се утрои през последните дни. Властите в много държави по света, включително в Съединените щати, вече въведоха наблюдение по летищата за пътуващите.

Вирусът причинява остри респираторни заболявани и пневмония, която вече е отнела живота на трима души. Почти 200 заразени са в болница, а състоянието на девет от тях е критично.   

„След избухването на епидемията от пневмония заради новия коронавирус в Ухан, китайските власти незабавно информираха Световната здравна организация, съответните държави, региони и организации, както Хонконг и Макао”, заяви Генг Шуанг, говорител на Министерството на външните работи на Китай.

„Вярвам на правителството, но все пак ме е страх, защото няма лечение за вируса. За разлика от бактериите, няма лекарства за вирусите. Трябва да разчиташ на имунитета си, за да се пребориш с инфекцията, а това звучи плашещо”, каза жителят на Пекин Фу Нинг.