СПЕШНО: Сашка Васева търси €90 000 за операция

Интервенцията по премахване на мозъчен тумор е животоспасяваща за легендарната фолкпевица

Личности
19:31 - 09 Октомври 2021
5907
СПЕШНО: Сашка Васева търси €90 000 за операция

Фолклегендата Сашка Васева е диагностицирана с тумор в мозъка, който притиска очния ѝ нерв и така довел до слепотата ѝ. Певицата вече търси 90 000 евро за неотложната и животоспасяваща интервенция.

В продължение на 10 години нито един от преглеждалите я медици не е установил истинската причина за загубата на зрението ѝ, признава самата Васева.

„Оказа се, че след толкова години, през които обикалях по доктори в България и Германия, едва сега един много добър лекар – неврохирургът Асен Хаджиянев, ми постави диагнозата, че имам тумор на мозъка, който притиска очния нерв.

Досега близо 10 години все ми казваха, че имам атрофия на очния нерв, и никой не успя да установи, че причината да не виждам е друга“, разказва певицата пред „Труд“. Тя е била прегледана и в Германия, където са ѝ казали, че трябва да се подложи спешно на операция, която в нейния случай е животоспасяваща.

„Операцията трябва да се направи от екип от неврохирурзи и е изключително спешна и животоспасяваща. Сумата само за нея е 90 000 евро.

Ще бъда много благодарна на всички хора, които решат да ми помогнат със средства“, добави Васева. Тя уточни и че повече информация ще бъде публикувана в профила ѝ в социалните мрежи.