Спипаха с допинг словашки тенисист

Спорт
15:24 - 03 Август 2022
2564
Спипаха с допинг словашки тенисист

Словашкият тенисист Андрей Мартин, който е 204-и в световната ранглиста, е отстранен временно от участие в турнири, съобщиха от Международната тенис федерация (ITF).

В допинг пробата му, взета на 7 юни на чалънджър в Братислава, е открито забранено вещество от класа на селективните модулутора на андрогенните рецептори. То се използва при загуба на мускулна маса, остеопороза или лечение на някои видове рак.

„От детството ми родителите ми ме учеха на честност и към този принцип се придържам цял живот. Новината за положителната допинг проба е шок за мен. Винаги съм бил против употребата на забранени препарати. В моята диета има няколко хранителни добавки, които не се съм променял от 5 години. В моята кариера съм давал редица тестове и никога не съм се съмнявал, че те ще бъдат отрицателни“, каза игралият на АТР 250 турнира в София през 2020 година Мартин, цитиран от Sportky.

Предишната проба на 32-годишният тенисист е била на 17 май по време на квалификациите на „Ролан Гарос“, когато резултатът е бил негативен.