Спират движението във "Витиня" посока Варна

От АПИ казаха, че ще ремонтира пожароизвестителната система

Новини
18:53 - 25 Юни 2023
2413
Спират движението във "Витиня" посока Варна

За четири дни ще бъде ограничено движението в тръбата за Варна на тунел „Витиня" на АМ „Хемус", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е ремонт на пожаро-известителната система на съоръжението, тъй като от няколко пожара с автомобили са унищожени елементи от системата и трябва да се възстановят.

От АПИ посочват, че ремонтните дейности ще се извършват от 26 юни до 30 юни. Това ще става през нощта, за да не се затруднява пътуването през дневните часове. 

При извършване на ремонтните дейности от 21:00 часа до 06:00 часа трафикът в посока Варна ще се пренасочва от 30-ти км на АМ "Хемус" при пътна връзка „Витинска река" по път I-1 София - Ботевград и при 47-ми км - пътен възел „Ботевград", автомобилите ще  продължават движението по автомагистралата.

АПИ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по автомагистралата. Апелът към водачите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.