Спорно съдийство добута Левски до точката срещу Царско село

Черно море също се издъни срещу Ботев Пловдив

Топ
22:40 - 17 Май 2021
2259
Спорно съдийство добута Левски до точката срещу Царско село

Левски и Царско село не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в здрав двубой от 4-ия кръг от плейофната фаза на 30-ия кръг в efbet Лига.

Андерсон Кордейро откри със страхотно изпълнение в 63-ата, а Борислав Цонев изравни от дузпа в 73-ата минута.

И двата отбора изиграха драматичен мач, в който победата можеше и да отиде и в двете посоки. През първото полувреме "сините" имаха повечето шансове, но до попадение не се стигна. През втората част срещата премина в друго темпо, като атаките следваха една след друга.

Главният съдия пък имаше някои по-спорни отсъждания, като имаше основание да даде по една дузпа за двата отбора, а също така спести и червен картон за играч на "царете".

След това равенство Левски остава на четири точки (38) от Черно море (42) в битката за седмото място, като до края на сезона остават само два двубоя.

"Сините" приемат Ботев Пловдив и гостуват именно на "моряците" в пряк сблъсък. Царско село, от своя страна, е с точка по-малко от Левски - 37 и до края на плейофите приема Черно море и гостува на "канарчетата".

Ботев Пловдив и Черно море не успяха да се победят, завършвайки също 1:1.

Стефан Станчев даде аванс на варненци с гол в 42-ата минута, но в 69-ата Атанас Илиев засече с глава центриране на Па Конате, за да раздели точките в Пловдив.

Така варненци влязоха в серия от три поредни мача, в които не взимат успеха и това допълнително утежнява ситуацията им, макар преди старта на плейофната фаза да изглеждаше сякаш тимът от Варна да има най-солидни шансове да стигне до баража за Лигата на конференциите.