Спортен "Оскар" за Меси и Хамилтън (ВИДЕО)

Двамата поделиха престижната награда "Лауреус", отличието е историческо за аржентинеца

Спорт
10:06 - 18 Февруари 2020
2563
Спортен "Оскар" за Меси и Хамилтън (ВИДЕО)

Звездата на Барселона Лионел Меси се сдоби с нова престижна награда. Аржентинецът получи приза "Лауреус", известен още като "Спортен Оскар". Меси остави след себе си тенисиста Рафаел Надал, голфъра Тайгър Уудс, маратонеца Елиуд Кипчоге и мотоциклетиста Марк Маркес. Той подели отличието с шампиона във Формула 1 Люис Хамилтън, което се случва за първи път откакто се дава наградата.

Меси стана и първият представител на отборен спорт, който получава наградата. Нападателят не успя да присъства на награждаването, но изпрати специално обръщение до своите фенове.

"Искам да се извиня, че не успях да дойда на церемонията по награждаването и да благодаря за това признание. Това е специална и много важна награда. За мен беше чест да бъда първият отборен играч, получил този приз. Обикновено той се дава на представители от индивидуалните спортове. Искам да благодаря на моите съотборници, семейството и феновете, които ме подкрепят. Дано един ден отново да се срещнем", каза Меси.

Миналата година Меси спечели шестата си рекордна "Златна топка", която бе предхождана от шестата му рекордна "Златна обувка" за голмайстор в Европа, извоювана за трети пореден сезон - също рекорд.

От своя страна Хамилтън за шести път стана шампион на Формула 1.