Спортинг отново нашамари здраво Бешикташ

Лъвовете вкараха осем гола в два мача във вратата на Орлите

Спорт
11:12 - 04 Ноември 2021
1405
Спортинг отново нашамари здраво Бешикташ

Спортинг Лисабон смаза Бешикташ с 4:0 и така завърза интригата в Група „С“ на Шампионската лига. На стадион „Жозе Алваладе“ домакините надиграха категорично гостите от Турция и след два гола на Педро Гонсалвеш и по едно попадение на Паулиньо и Пабло Сарабия взеха много важни три точки в битката за класиране на 1/8-финалите в турнира.

С победата „лъвовете“ съраха 6 точки, колкото има и втория в групата Борусия Дортмунд и така последните 2 мача ще са решаващи за това, кой, освен Аякс, ще продължи на елиминациите в Шампионската лига.

Спортинг започна по-добре мача и в 8-ата минута Пабло Сарабия бе оставен съвсем сам на лявото крило. Испанският национал центрира страхотно в наказателното поле. Там Паулиньо стреля от ждроб, като топката рикошира зловещо в гредата на тима от Истанбул.

Домакините продължиха да упражняват натиск към вратата на бешикташ и в 13-ата минута Ерсин Дестаноглу направи страхотно спасяване при удар от малък ъгъл на Паулиньо.

Половин час след началото на срещата „лъвовете“ получиха право да изпълнят дузпа. Ридван Йълмаз удари в груб Педро Гонсалвеш в наказателното поле и лявото крило на домакините се строполи на земята. Съдията Сергей Карасьов веднага посочи бялата точка. Зад топката застана фаулираният Гонсалвеш, който бе безкомпромисен и в 31-ата минута изведе тима си напред в резултата.

В 38-ата минута Бешикташ сгреши при изнасянето на топката и тя стигна до Гонсалвеш в наказателното поле. Той се завъртя и така се освободи от опеката на защитник в черно. Последва силен удар в горния ляв ъгъл на вратата на Дестаноглу, при която стражът на гостите бе безсилен и Гонсалвеш го преодоля.

Три минути преди края на първото полувреме резултатът на „Жозе Алваладе“ стана класически. Паулиньо проби по дясното крило и влезе към центъра. Там не бе посрещнат от защитник на гостите и след удар по земя от границата на наказателното поле за трети път в мача накара вратаря на Бешикташ да вади топката от вратата си.

Макар да имаха солиден аванс, „лъвовете“ не спряха да атакуват разголебания Бешикташ и в 57-ата минута и Пабло Сарабия записа името си сред голмайсторите. Бившият футболист на ПСЖ се разписа след добавка. Матеуш проби по лявото крило и центрира остро във вратарското поле. Там защитник на гостите изчисти, но прати топката право при Сарабия, който мигновено стреля и прати кълбото в мрежата на „орлите“.

Когато изглеждаше, че вечерта за Бешикташ няма как да стане по-лоша, се стигна до 91-ата минута, когато Соуза бе изгонен за втори жълт картон.

По този начин Бешикташ записа нов погром срещу Спортинг Лисабон, след като преди две седмици загуби от същия съперник в Истанбул с 1:4.