Спортният журналист Георги Делчев почина само на 58 г.

Един от основателите на сп. „Атлетика“ си отиде навръх Гергьовден в реанимацията на "Пирогов"

Спорт
19:03 - 06 Май 2019
6185
Спортният журналист Георги Делчев почина само на 58 г.

В рамките на няколко дни още един представител на  журналистическата гилдия напусна този свят - Георги Делчев. На неговия празник Гергьовден дойде новината, че Жоро е починал след кратко боледуване в реанимацията на „Пирогов“. Издъхнал е още на Цветница. Шок за всичките му колеги и приятели!

Един добър човек напусна нашия свят само на 58 г. Той работи дълги години като журналист в спортните и светските отдели на водещи вестници, телевизии. Делчев е сред основателите на списание „Атлетика“ през 1999 г. За последно беше най-близко до любимата лека атлетика, като пишеше, отразяваше и разказваше истории в сайта BGathletic.com.

Като бивш състезател в средните бягания Делчев отблизо наблюдаваше успехите на активните днес състезатели. Но с острия си поглед не изпускаше нито един технически детайл от стартовете в останалите дисциплини. Делчев премина в школовката на бяганията от 800 м до маратона. Той тренира в силната група на Дончо Димитров в Русе заедно с Евгени Игнатов. В крайдунавския град Жоро завърши техникум за селскостопанска техника. Военната си служба отби в ЦСКА, а след това завърши НСА „Васил Левски“ със специалност лека атлетика.

Освен като журналист Георги Делчев имаше и социална мисия. Той има мандат като кмет на родното му село Бракьовци, община Годеч. Колегата Делчев винаги беше готов да помогне на хора в нужда.

Поменът за 20 дни от неговата смърт ще бъде отслужен на 10 май, а поменът за 40 дни от загубата на нашия непрежалим приятел и колега ще бъде на 30 май на гроба му на гробището на село Бракьовци.

Екипът на Lupa.bg изказва най-искрените си съболезнования на близките и приятелите на Георги Делчев!