Спряха до второ нареждане Серия "А", мачове само в Южна Италия

Има голяма вероятност новото първенство да започне през януари

Спорт
17:15 - 15 Април 2020
1256
Спряха до второ нареждане Серия "А", мачове само в Южна Италия

Феновете на футбола в Италия получиха неприятна новина. Това стана ясно от изказване на заместник-министъра на здравеопазването Пиерпаоло Силери.

Първенството в Серия „А“ е спряно до второ нареждане заради пандемията от коронавирус. Всички футболни тифози вече с нетърпение очакват облекчаване на ситуацията и рестартиране на шампионата.

„Малко вероятно е първенството да се възобнови“, обяви Силери, а думите му бяха разпространени в „Туитър“ от известния спортен журналист Танкреди Палмери.

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина даде интервю пред вестник „Република“, в което разкри различните хипотези за завършването на сезона и започването на новата кампания.

Датата за рестартиране на мачовете все още не е известна и е обект на добро предчувствие. Това, кога ще се поднови сезона от голяма степен ще доведе и до решението за старт на следващата кампания. Едно е сигурно, от федерацията искат да завършат настоящия шампионат и да се доиграят всички оставащ 12 кръга.
Ето какво може да се случи:

Сезонът ще завърши. В случай на рестартиране през юни, то той ще приключи през юли, но ако той бъде отложен за септември, краят му ще бъде през ноември. По този начин новият сезон 2020/21 ще стартира през януари.

Оставащите мачове от лигата може да не се играят на стадионите в Северна Италия като Милано, Бергамо и Бреша, а да се проведат в централните и южните градове.

Ако новата кампания стартира през януари, тя може да продължи пет месеца и за приключи преди Европейското първенство. Първенството може да се проведе на две групи и да завърши с плейофи.