Спукана гума пратила камиона под Аспаруховия моста?

Разследващите допускат, че шофьорът може да е изгубил контрол, след като му призляло

Новини
15:07 - 23 Октомври 2020
1814
Спукана гума пратила камиона под Аспаруховия моста?

Спукана гума или здравословен проблем може да са причината, поради която камионът падна от Аспаруховия мост вчера, твърдят очевидци. По тези версии работят и разследващите в момента. Разигралата се трагедия даде повод за въпросите дали дали по-здрава мантинела можеше да предотврати тежкия инцидент.

Очаква се предстоящите технически експертизи да установят причината за тежката катастрофа, при която 45-годишен шофьор на товарен автомобил форд загина на място вчера около 14.15 ч. Малко след инцидента, от АПИ публикуваха доклад, поръчан от министъра на регионалното развитие Петя Аврамова преди месец, според който Аспаруховият мост е в добро общо състояние. Заключението и изводите са направени от независими експерти след възлагане от регионалния министър.

Камионът е в експлоатация от четири години, собственост на голяма варненска фирма, превозвал е земен насип.
Техническа неизправност или внезапно влошаване на здравословно състояние на 45-годишния шофьор са предполагаемите хипотези, по които специалистите работят в момента, пише “24 часа”.

Ето какво разказва очевидец на инцидента в социалните мрежи: “Двата камиона на моста караха един зад друг, а ние бяхме 3-тата кола. Движихме се точно с 50 км/час и започнахме изпреварване. В момента, когато влязохме в лявата лента, нещо изхвърча с много голяма сила изпод кабинката на шофьора. Спука му се дясна предна гума и камионът моментално мина през мантинелата”. Той подава сигнал на тел. 112, медиците пристигат само за да констатират смъртта на водача.

Работещи на острова също разказват, че са чули гърмеж, след което видели ужасната гледка на камион, заклещен за секунди на ръба на моста, след което “полита” към стар бетонен път. Николай К., който бил на работа по това време в района разказа за “24 часа”, че заедно с колеги са се втурнали да помогнат, но не са могли дори да откопчеят предпазния колан на водача.

“Гледката беше ужасна, по-добре да не я описвам, още ми е пред очите, жалко за младия мъж”, разказва Николай.
По случая е образувано досъдебно производство, изясняват се причините и обстоятелствата около възникване на инцидента, съобщават от пресцентъра на полицията във Варна.