Сръбският премиер с остра критика към Джокович

Ако е излизал навън с ясното съзнание, че има положителен тест, това е нарушение на правилата в Сърбия, каза Бърнабич.

Спорт
11:23 - 12 Януари 2022
2482
Сръбският премиер с остра критика към Джокович

Сръбският премиер Ана Бърнабич призова Новак Джокович да даде обяснения за отрицателния PCR-тест за коронавирус от месец декември.

"Ако Джокович е излизал навън с ясното съзнание, че има положителен PCR тест за коронавирус, това е чисто нарушение на правилата в Сърбия", каза Бърнабич.

Самият Джокович съобщи, че е получил медицинско изключение за влизане в Австралия след като в средата на месец декември е бил с положителен тест за коронавирус.

В тази ситуация се поставя въпроса за неговите публични изяви в този период. Документът, който бе предоставен пред съда, показва, че Джокович е бил с положителен тест на 16 декември.

Само един ден след това на 17 декември той присъства на форум, организиран за младите тенисисти в Сърбия", припомня белградското издание "Данас".

"Ако Вие сте с положителен тест, тогава вие трябва да бъдете в изолация. Не знам кога точно е получил резултатите, кога ги е видял. При всички случаи има една "сива зона". Само Джокович може да отговори на този въпрос", каза Бърнабич.