СРАМ: Ангелкова и Ревизоро, къде сте? Вижте в какво се е превърнал Корал! (СНИМКИ)

Актуални новини
16:42 - 07 Май 2020
7149
СРАМ: Ангелкова и Ревизоро, къде сте? Вижте в какво се е превърнал Корал! (СНИМКИ)

Стотици пластмасови бутилки, опаковки от всякакви продукти, използвани презервативи, остатъци от рогозки и куп други боклуци - на тази потресаваща гледка на един от най-красивите плажове у нас - Корал, се натъкна фоторепортер на Lupa.bg.

Местността и плажът редовно се превръщат в ябълка на раздора между еколози и строителни инвеститори, които са закупили мястото преди 10 години. Зелени организации всяко лято протестират срещу евентуално застрояване на къмпинга и на плажа, който дори е обявен от правителството за еко.


В началото на май обаче и реално месец преди старта на летния сезон плажът изглежда толкова мръсен, че граждани, които са отишли на разходка край морето след разхлабване на строгите мерки срещу вируса, направо са потресени от гледката. Те се питат къде в този момент са еколозите, които редовно протестират срещу изливането на бетон по Южното Черноморие, а сега не взимат отношение за мръсотията на живописната плажна ивица. Министрите на туризма Николина Ангелкова и на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро обаче също трябва да бъдат сезирани и да пратят проверка заради мръсотията по плажа.

Жители на Царево допускат и че някой нарочно може да е замърсил плажа през последните седмици, за да торпилира усилията на Общината, която се грижи за създаване на максимален уют на туристите и на гостите на курортите, които спадат под нейна опека.



Корал буквално се е превърнал в боклуджийска кофа, която никой не изхвърля, т.е никой не чисти през пролетните месеци преди началото на активния летен сезон, когато плажът се изпълва с къмпингари и екоактивисти.

Плажът при Корал е един от малкото останалите диви плажове по южното ни Черноморие. Плажът е наистина много красив и изключително чист. Плажната ивица е дълга и широка. Около нея има гора. На плажа през лятото има училище за водни и екстремни спортове. Има възможност за отсядане както в хотел и къмпинг, така и в палатка или кемпер.

Заплахата над девствената природа на Корал е реална, тъй като три фирми строят вилно селище на мястото на къмпинга на стойност 90 млн. евро.

Преди време плажуващи и еколози протестираха срещу колчета, забити върху пясъчните дюни, които ограничаваха достъпа до плажа.

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА